[iOS] App review door Apple

[iOS] App review door Apple

Apple heeft de richtlijnen voor toelating in de Appstore weer eens aangescherpt en alle app reviewers op cursus gestuurd. Met de laatste update heeft Apple na drie jaar in de store opeens de volgende problemen:

  • Het is een App die gokken simuleert en derhalve niet geschikt is voor kinderen onder de 12. Veel spelers onder de 12 zal ik niet hebben, maar principieel weiger ik hierin mee te gaan. Angry birds is ook geen gok spel, ook al weet je nooit waar je vogeltje landt. Het lijkt er op dat Apple mij uiteindelijk gelijk geeft…
  • De gratis App laat geen advertenties zien?!  Na tig keer uitleggen dat ze dan wel eerst 4 handjes moeten spelen en een video waarin ik demonstreer dat er wel degelijk advertenties door de app getoond worden, nog steeds geen groen licht.
  • De app bevat verwijzingen naar andere platformen. Inderdaad, op de laatste pagina van de setup wizard zie je de melding dat de app beschikbaar is voor andere platformen. De namen van deze andere platformen worden echter niet genoemd en dat is helemaal compliant met de letterlijke regel van Apple:
    3.1 Apps or metadata that mentions the name of any other mobile platform will be rejected

Onder het noemen van namen valt bij Apple dus waarschijnlijk ook het tonen van een logootje:

 Untitled 20

 

Zondag zal derhalve toch maar weer een nieuwe versie worden ingestuurd waarbij de bovenstaande icoontjes alleen voor de iOS en Mac apps worden vervangen door onderstaande variant:

Untitled 20 copy

Mijn excuus voor de vertraging die dit oplevert in de uitrol van de fix voor de omgekeerde dialoog boxjes.