Tegenkleur seinen

Op veler verzoek wil ik graag tegenkleur seinen als conventie in de App inbouwen. Ik heb echter geen idee hoe deze conventie precies werkt: in welke situatie sein je wat en hoe, en welke conclusies kan ik met deze conventie uit de handelingen van anderen trekken.

Wil je tegen kleurseinen in de App en weet je van de hoed en de rand; laat mij dan weten hoe jij tegenkleur seinen toegevoegd zou willen hebben: hoe meer detail/voorbeelden in de toelichting hoe beter.

One Response to Tegenkleur seinen

 • Tim
  7 / 4 / 2012

  Hoi. De gedachte achter tegenkleur seinen is volgens mij als volgt en werkt het beste als je maat troef moet maken of een goede kraakkaart op de troeven heeft, bijvoorbeel schoppen.
  Stel je hebt verder geen of een lage troef, daar help je je maat niet mee. Je hebt wel een aas, 10, 7 of aas, heer, 7 van bijvoorbeeld harten. Als je maat goed in de troeven zit en deze eruit haalt, kun je met deze lange hartenkaart misschien wel 3 slagen halen. Vaak heb je in je hand ook nog een kale, redelijk hoge kaart van de tegenkleur, in dit geval ruiten: boer, 10, vrouw of heer. Dit zijn allemaal potentiële roemklappers, die mogelijk bij de anderen vallen.
  Zodra je op de slag van je maat niet kunt bekennen (troef of andere kaart, als je er maar van uit mag gaan dat hij aan je maat blijft) gooi je de hoge, kale van de tegenkleur ruiten. Je spekt met de punten, seint tevens af dat je ruiten verder niet of nauwelijks hebt, maar wel de tegenkleur, de harten. Als je maat bij je kan komen, kun je (als de troeven eruit zijn) drie slagen halen. Zitten er wel nog troeven in, dan help je door een aantal troeven eruit te laten springen. Werkt heel goed.

  Tim 7 / 4 / 2012