Klaverjas HD versie 8.5 is beschikbaar

De laatste update van Klaverjas HD is klaar en inmiddels beschikbaar voor Android en Mac. Windows 10 en iOS gebruikers moeten nog even wachten tot de updates zijn goedgekeurd.

De belangrijkste nieuwe toevoeging is de persoonlijke Daily Challenge lijst, waarmee je jouw scores kan vergelijken met die van jouw vrienden. Dat aanmaken van een eigen lijst is eenvoudig; in de uitgebreide instellingen kan je een naam voor de groep opgeven en een groepswachtwoord. Iedereen met dezelfde Daily Challenge groepsnaam/wachtwoord combinatie zal mee spelen in die lijst (en natuurlijk in het overall overzicht).

Twee opmerkingen hierbij:

  • zowel de naam voor de groep als het wachtwoord dienen meer dan 3 posities lang te zijn;
  • er bestaat niet zoiets als een fout wachtwoord. Heb je een “verkeerd” wachtwoord (d.w.z. een ander wachtwoord dan de rest van jouw groep), dan krijg je dus geen foutmelding. Je hebt dan feitelijk een eigen (andere) lijst aangemaakt.

Naast deze toevoeging zijn er nog een paar minder opvallende zaken veranderd:

  • de “speelse” kaarten zijn verwijderd en hebben plaats gemaakt voor kaarten een Duits blad (met een verbeterde vertaling in het Duits);
  • meerdere kleine bug-fixes en verbeteringen in de logica van de spelers.

Zoals altijd; mocht de update onverhoopt tot problemen leiden, laat het ons weten op support@knippie.com

 

Aankomende update Klaverjas HD

Het valt mij (en als ik de reviews lees ook anderen) op dat er mensen zijn die waanzinnig hoge scores halen in de Daily Challenge. Natuurlijk zitten daar natuurtalenten tussen, maar regelmatig betrap ik mensen ook op vals spel. Bijvoorbeeld vele malen oefenen op apparaat nummer 1 om vervolgens de hoogste score op apparaat nummer 2 onder een andere (en soms zelfs dezelfde) naam in te sturen.

Hoewel valsspelen moeilijker is gemaakt, is het helaas onmogelijk vals spel volledig te uit te sluiten. In de aankomende update van de app kan je daarom nu een eigen besloten lijst aanmaken. Je speelt standaard altijd mee met de volledige lijst, maar desgewenst kan je met je eigen vriendengroep, klaverjas vereniging of voetbal club een eigen dag en week score bijhouden waarop je dan alleen de mensen ziet die in de groep mee doen.

Een eigen lijst maken is heel eenvoudig; in de instellingen van de app kan je een naam aangeven voor de spelersgroep en deze voorzien van een wachtwoord. Iedereen die met diezelfde combinatie van groepsnaam en wachtwoord speelt doet mee op met die lijst (een fout wachtwoord bestaat dus niet; je speelt dan met een eigen lijst).

De update wordt momenteel nog getest en kan naar verwachting komende weekeinde vrij gegeven worden.

Al klaar voor de iPhone X ?

Mijn portemonnee is nog niet gereed voor een iPhone X, maar Klaverjas HD is al vast klaar voor de toekomst.  Op een nieuwe iPhone X zal de app gebruik maken van de extra schermruimte die beschikbaar is. Bewust is hierbij gekozen om niet het hele scherm te gebruiken, omdat de ronde hoeken en de inkeping aan de bovenkant te storend zijn in het speelscherm.

Ben je een klaverjasser en ben je één van de gelukkigen die deze vrijdag de hand weten te leggen op een iPhone X, laat ons dan even weten wat je van de layout vindt.

 

 

 

 

 

Ook vaker winnen?

 

 

 

Eén van de sterke punten van een Klaverjas-programma is dat het eenvoudig alle kaarten en slagen kan onthouden. Zo ook Klaverjas HD. De App onthoudt iedere gespeelde kaart, onthoudt ieder sein, weet precies wie welke kleur niet meer heeft en welke roem mogelijkheden er nog te maken of juist te vermijden zijn.

Naast strategie is het goed kunnen onthouden van kaarten en het spelverloop de belangrijkste win factor bij klaverjassen!

Maar waarom hebben we daar zoveel moeite mee…? Omdat we daarbij meestal het verkeerde deel van onze hersenen gebruiken. Het goede nieuws is dat het mogelijk is het geheugen te trainen. In de online WINKlaverjas cursus leer je hoe je het juiste deel van jouw grijze massa kunt gebruiken en daardoor veel beter kunt onthouden. In combinatie met onbeperkt oefenen met Klaverjas HD wordt je daarmee een geduchte tegenstander op de klaverjasclub.

De WINKlaverjas cursus is nu voor een speciale prijs beschikbaar voor alle spelers van Klaverjas HD.  Je ontvangt tijdelijk € 10 korting en betaalt dus geen € 29,95 maar € 19,95 voor onbeperkte toegang tot de cursus. Gebruik hiervoor de kortingscode kortingklaverjashd bij het afrekenen om de korting toe te passen.

>>Naar de cursus<<

Klaverjas HD en iOS 11 compatibiliteit

iOS 11 is eindelijk uit en het ziet er naar uit dat de update een paar kleine problemen tot gevolg heeft in combinatie met Klaverjas HD. Het meest vervelende probleem is dat het niet meer mogelijk is text in te voeren in de app. Je kan dus geen account meer aanmaken, namen veranderen of inloggen op de multiplayer server. Van sommige spelers krijg ik ook feedback dat de app na de update vaak zou crashen (iets dat ik zelf nog niet heb kunnen vaststellen).

Een update die deze problemen verhelpt is in de maak en komt z.s.m. Ervaar je andere problemen met iOS 11 en Klaverjas HD, laat het mij dan weten.