Versie 9.10 is beschikbaar!

Vanaf vandaag is voor alle platformen Klaverjas HD versie 9.10 beschikbaar. Deze versie bevat vooral een paar oplossingen voor irritante bugs en bevat geen grote nieuwigheden.

Deze nieuwe versie 9.10 kan helaas niet overweg met oudere versies van de app in online spellen (het hele spel loopt dan in de soep).  Speel je online, update de app daarom zo spoedig mogelijk.

Vanaf 28/11 in de avond zullen oude versies van de app niet langer gebruik kunnen maken van de online functionaliteiten.

Versie 9.00 is klaar!

Het heeft even geduurd, maar een nieuwe update (9.00) van Klaverjas HD is onderweg! Wat kan je verwachten in deze nieuwe versie:

 • Een nieuwe spelvariant genaamd “Klaberjass”. Een variant die veel buiten Nederland gespeeld wordt (o.a. in Duitsland en Zuid-Afrika), inclusief een Daily Challenge voor deze variant;
 • Heel binnenkort kan je zien hoe de Daily Challenge winnaar van gisteren gespeeld heeft;
 • Voor alle spelvarianten is nu een tafel te openen;
 • Een enkele pas/speel ronde en dan verplicht kiezen (te selecteren in de uitgebreide instellingen);
 • In alle versies kan je nu de premium functies (trainer, multiplayer) tijdelijk testen door een filmpje van een sponsor te kijken (geen in-app aankoop noodzakelijk);
 • Bug-fixes in vooral het online gedeelte (minder crashes bij slechte internet verbindingen).
 • Een nieuwe privacy policy met expliciete keuze voor gepersonaliseerde advertenties (of juist niet) voor Europese spelers.

Tot slot, voor alle 1-ster reviewers die schijnbaar niet kunnen winnen: Een instelling om altijd winnende kaarten te krijgen. Voordat jij de kaarten krijgt speelt eerst de computer het spel. Kan de computer winnen dan krijg je de kaarten, zo niet, dan wordt opnieuw geschud en gedeeld. Dat alles gebeurt in een fractie van een seconde.

De updates staan nu in de review queues van Apple en Microsoft en zullen na goedkeuring zo snel mogelijk vrijgegeven worden. Alle spelers wordt aangeraden om te updaten; na uitrol van de nieuwe versie zal binnen een week of twee de Daily Challenge in de oudere versies uitgeschakeld worden. Let er ook op dat spelers met een oudere versie geen tafels kunnen zien die zijn aangemaakt met de nieuwe versie.

 

 

Klaverjas HD versie 8.5 is beschikbaar

De laatste update van Klaverjas HD is klaar en inmiddels beschikbaar voor Android en Mac. Windows 10 en iOS gebruikers moeten nog even wachten tot de updates zijn goedgekeurd.

De belangrijkste nieuwe toevoeging is de persoonlijke Daily Challenge lijst, waarmee je jouw scores kan vergelijken met die van jouw vrienden. Dat aanmaken van een eigen lijst is eenvoudig; in de uitgebreide instellingen kan je een naam voor de groep opgeven en een groepswachtwoord. Iedereen met dezelfde Daily Challenge groepsnaam/wachtwoord combinatie zal mee spelen in die lijst (en natuurlijk in het overall overzicht).

Twee opmerkingen hierbij:

 • zowel de naam voor de groep als het wachtwoord dienen meer dan 3 posities lang te zijn;
 • er bestaat niet zoiets als een fout wachtwoord. Heb je een “verkeerd” wachtwoord (d.w.z. een ander wachtwoord dan de rest van jouw groep), dan krijg je dus geen foutmelding. Je hebt dan feitelijk een eigen (andere) lijst aangemaakt.

Naast deze toevoeging zijn er nog een paar minder opvallende zaken veranderd:

 • de “speelse” kaarten zijn verwijderd en hebben plaats gemaakt voor kaarten een Duits blad (met een verbeterde vertaling in het Duits);
 • meerdere kleine bug-fixes en verbeteringen in de logica van de spelers.

Zoals altijd; mocht de update onverhoopt tot problemen leiden, laat het ons weten op support@knippie.com

 

Aankomende update Klaverjas HD

Het valt mij (en als ik de reviews lees ook anderen) op dat er mensen zijn die waanzinnig hoge scores halen in de Daily Challenge. Natuurlijk zitten daar natuurtalenten tussen, maar regelmatig betrap ik mensen ook op vals spel. Bijvoorbeeld vele malen oefenen op apparaat nummer 1 om vervolgens de hoogste score op apparaat nummer 2 onder een andere (en soms zelfs dezelfde) naam in te sturen.

Hoewel valsspelen moeilijker is gemaakt, is het helaas onmogelijk vals spel volledig te uit te sluiten. In de aankomende update van de app kan je daarom nu een eigen besloten lijst aanmaken. Je speelt standaard altijd mee met de volledige lijst, maar desgewenst kan je met je eigen vriendengroep, klaverjas vereniging of voetbal club een eigen dag en week score bijhouden waarop je dan alleen de mensen ziet die in de groep mee doen.

Een eigen lijst maken is heel eenvoudig; in de instellingen van de app kan je een naam aangeven voor de spelersgroep en deze voorzien van een wachtwoord. Iedereen die met diezelfde combinatie van groepsnaam en wachtwoord speelt doet mee op met die lijst (een fout wachtwoord bestaat dus niet; je speelt dan met een eigen lijst).

De update wordt momenteel nog getest en kan naar verwachting komende weekeinde vrij gegeven worden.

Al klaar voor de iPhone X ?

Mijn portemonnee is nog niet gereed voor een iPhone X, maar Klaverjas HD is al vast klaar voor de toekomst.  Op een nieuwe iPhone X zal de app gebruik maken van de extra schermruimte die beschikbaar is. Bewust is hierbij gekozen om niet het hele scherm te gebruiken, omdat de ronde hoeken en de inkeping aan de bovenkant te storend zijn in het speelscherm.

Ben je een klaverjasser en ben je één van de gelukkigen die deze vrijdag de hand weten te leggen op een iPhone X, laat ons dan even weten wat je van de layout vindt.