Multiplayer tafels

De multiplayer tafels zijn inmiddels een week of twee in de lucht en ik kan zien dat er vooral tussen 20:00 en 23:00 regelmatig gebruik van wordt gemaakt. Het aantal geregistreerde gebruikers stijgt gestaag (nu ongeveer 1300) en ook het aantal mensen dat gelijktijdig online is stijgt gestaag. De piek ligt op ongeveer 40 in de avonduren en op willekeurige andere momenten zijn er altijd wel 10 mensen online.

Screen Shot 2013-09-01 at 6.17.29 PM

Vooralsnog heb ik geen mails met klachten ontvangen anders dan van één iemand die vond dat ik ook voor meer tegenspelers moest zorgen.

De tafel interface is echter nieuw en er kunnen dus vast nog dingen beter. Heb je ervaring met de tafel interface, stoor je je ergens aan, heb je een goed idee, laat het mij dan weten, via mail, facebook of via een comment op de site.

Eén aanvulling staat al vast op de todo lijst en dat is een knop waarmee tafels die een aanstootgevende naam hebben kunnen worden gemeld waardoor ze automatisch kunnen worden verwijderd en de starter een ban krijgt van een dag. Helaas blijkt dit zelfs met slechts 40 mensen online op piekmomenten noodzakelijk te zijn.

 

3 Responses to Multiplayer tafels

 • Meties
  10 / 26 / 2013

  Ik zou bij de multiplayer tafel graag zien hoeveel mensen er op dat moment online zijn en hoeveel er in een spel zitten.. Op die manier weet ik beter of het zin heeft te wachten..

  Een chat in de algemene server, dus niet in een tafel lijkt daarbovenop ook wel goed, dan kan er overlegd worden over het type spel dat gezocht wordt bijvoorbeeld of kan de tijd wat worden verdreven tijdens het wachten?

  Meties 10 / 26 / 2013
  • Robin
   10 / 26 / 2013

   Ik probeer nu de volgende data zichtbaar te maken in het tafelscherm (statistieken laatste 30 minuten):

   STATS PAST 30 MINUTES:
   UNIQUE USERS SEEN: X
   TABLES CREATED: X
   MATCHES STARTED: X

   Een algemene chat is wellicht ook een idee, maar het blijft een uitdaging om mafkezen te weren.

   Het aantal gebruikers online is helaas niet echt een goede maatstaf want die users kunnen ook met vrienden aan het spelen zijn of gewoon tegen de computer aan het spelen zijn. Het spelen met de computer terwijl jouw tafel staat te wachten op andere spelers is iets dat ik in onderzoek heb (zou moeten kunnen, maar is technisch lastig te realiseren).

   Robin 10 / 26 / 2013
  • Meties
   10 / 31 / 2013

   Toen ik de wijzigingen zag hier maar even wezen kijken of mijn melding er wat mee te maken had.. Dit is al een stap in de goede richting:-) ik hoop dat de statistieken frustratie en niet terugkomen voorkomen.. Kicken om te zien dat feedback echt opgepakt wordt!

   Algemene chat:
   Mafkezen weren door het hanteren van de mogelijkheid om specifieke users te negeren? Dat je gewoon niks meer van ze kan en hoeft te lezen?

   Verder bij klachten van meerdere personen iemand blijvend blokkeren? Want de mensen die zich in een algemene box misdragen doen dat vaak ook in de chat in spellen.. En in het spelen zelf..

   Meties 10 / 31 / 2013