Versie 10 is beschikbaar!

Versie 10 is beschikbaar!

Sinds dit weekeinde is versie 10 van de app beschikbaar. Dit is een grote update met veel verbeteringen en een verandering van onderliggende infrastructuur voor multiplayer.

Wat betekent dit voor jou?

Je hebt een nieuw account nodig.
Jouw oude inlog gegevens doen het niet meer op de nieuwe server. Het was onmogelijk om accounts mee te verhuizen omdat op de nieuwe server jouw email adres de accountnaam is. Op de oude server waren er echter mensen die het voor elkaar hadden gekregen tot wel 60! accounts op 1 mailadres aan te maken. Grote voordeel is dat jouw gegevens nu veel veiliger zijn opgeslagen, jouw statistieken op alle apparaten worden gesynchroniseerd en dat je zelf je wachtwoord kan managen en resetten.

Je hebt een account nodig voor de Daily Challenge.
Voorheen kon je anoniem meedoen met de Daily Challenge maar die tijd is voorbij. De valsspelers hadden de overhand. Bij vals spel wordt het account nu direct geblokkeerd en kan je niet meer meedoen.

De app kan nog problemen hebben.
Daar waar gewerkt wordt vallen spaanders. De hele multiplayer infrastructuur en servers zijn veranderd. Dat houdt in dat er nog fouten in kunnen zitten, vooral in multiplayer. De nieuwe oplossing wordt bijvoorbeeld veel sneller door iOS in de achtergrond afgesloten. Dat houdt in dat multitasken (wat al geen goed idee was tijdens online spellen) een nog minder goed idee is geworden.

Wil je dit alles niet?
Update de app dan gewoon niet! Niemand forceert jou de update te installeren. Installeer je de update wel (al dan niet omdat je automatische updates aan hebt staan) en je constateert een probleem, meldt het dan op support@knipsoft.com. Let op hier wel een beetje op je toon; jouw probleem wordt behandeld zoals jij ons behandelt. Van sommige emails lusten de honden namelijk geen brood. Deze app is een hobby project en wordt geupdate uit liefde voor het spel en om een hele grote groep mensen een plezierig tijdverdrijf te geven, zeker in deze corona tijd. Zodra de schreeuwers, schelders, complotdenkers en 1-ster reviewers de overhand krijgen, gaat de stekker uit dit project. Onherroepelijk.

Bekende problemen waar een oplossing voor komt:

Na het spelen van een Daily Challenge boom loopt het spel vast op iOS. Bekend probleem, wordt een update op korte termijn voor uitgebracht.

Op iOS is multitasken een heel slecht idee. De app wegdrukken om een whatsapp te sturen is voor iOS het signaal dat de app zonder meer kan worden afgesloten. In offline spellen geen probleem, maar in online spellen zeer zeker wel. In de volgende update krijg je iets meer speling maar helaas is na 30 seconden de resterende levensduur van het spel ongewis. Daarom: in online spellen niet multitasken.

Geen probleem met de app, maar met Microsoft. Bij sommige mensen komt de bevestigings-email nooit aan (@hotmail.com, @outlook.com, @live.com etc.). Voeg het mail adres account@knipsoft.com toe aan vertrouwde adressen of stuur even een mailtje aan support@knipsoft.com (dan zet ik het vinkje voor je om).