Bug in online multiplayer

In de laatste update zit helaas nog een fout die er voor zorgt dat bij verlies van contact met de server (hoe kort ook) de app crasht (daar waar de app eigenlijk direct opnieuw moet proberen aan te loggen om verder te kunnen spelen).

Heel vervelend want het kan ieder moment in een spel gebeuren en op alle platformen.

Het probleem is vermoedelijk gevonden en gisteravond is een update de wereld in gestuurd. Deze update is voor Android en Windows inmiddels beschikbaar; iOS en Mac gebruikers moeten nog even wachten tot de review door Apple afgerond is (vandaag of morgen).

Mocht het probleem na deze update nog steeds voorkomen, laat het mij dan weten via support@knippie.com. Stuur zoveel mogelijk informatie en bijzonderheden mee die mij kunnen helpen de fout te lokaliseren/reproduceren.

2 Responses to Bug in online multiplayer

 • Fred
  11 / 3 / 2016

  Waarom worden de kaarten regelmatig indentiek geschud!!De combinatie moet toch oneindig verschillend kunnen zijn!De keuze tussen verschillende manieren van seinen zou ook leuk zijn maar waarschijnlijk is dat niet mogelijk,maar de eerste vraag is het belangrijkste!!Ben benieuwd naar de antwoorden verder een top spel ga zo door!!!!

  Fred 11 / 3 / 2016
  • Robin
   11 / 4 / 2016

   De kaarten zouden zeker niet identiek geschud moeten worden en dit is waarschijnlijk ook niet het geval. Oneindig verschillend zijn de combinaties overigens ook niet met maar 32 kaarten. Houdt er rekening mee dat je op een computer natuurlijk veel vaker kan spelen dan in het echt en dat je de kaarten al gesorteerd in de handen krijgt. Daarmee is het gevoel van willekeurigheid wellicht al minder dan je bij echte kaarten hebt.

   Ieder spel wordt gegenereerd op basis van een “seed”. Deze “seed” voedt de random generator en zorgt voor een bepaalde volgorde in het delen van de kaarten. Een zelfde seed geeft dezelfde volgorde in kaarten. De seed voor het spel dat je aan het spelen bent kan je zien in de rechter onderhoek van het spelscherm en is afgeleid van de systeem klok.

   Mocht je nou echt zeker weten dat je steeds dezelfde kaarten krijgt, zou je mij daar dan op support@knipppie.com meer bewijzen van kunnen sturen (niet om mij te overtuigen, maar om mij te helpen de fout te vinden in de app). Screenprints van verschillende spellen (slagen overzicht) met identieke kaarten zouden dan bijvoorbeeld kunnen helpen.

   Robin 11 / 4 / 2016