R.I.P. Game Center

R.I.P. Game Center

Met de introductie van iOS 10 heeft Apple een aantal veranderingen aangebracht in Game Center. Vriendenlijsten zijn er niet meer en de Game Center App is ook niet meer te vinden op je device. Het is ook niet geheel duidelijk wat de langere termijn plannen van Apple zijn voor Game Center.

Vanaf versie 7.40 maakt Klaverjas HD derhalve geen gebruik meer van Game Center. Dat houdt in dat high scores en achievements niet meer worden opgeslagen in Game Center en dat online spelen via Game Center ook niet meer mogelijk is.

Natuurlijk zijn er nog steeds ranglijsten en kan je nog steeds online spelen. Daartoe kan je een gratis account aanmaken op onze eigen servers. Toegang tot de tafels is gratis, om te spelen met vrienden is een eenmalige in-app aankoop nodig.

Hoe maak je een account aan?

Klik op instellingen en blader dan naar rechts totdat je bij multiplayer komt. Daar kies je crossplatformserver en vervolgens sign-up.

In sommige gevallen zegt de App in de instellingen dat je ingelogd bent, maar als je wilt spelen ben je nog steeds niet online. In dat geval heb je waarschijnlijk een Alias gekozen die al bestond. Dat los je op door in instellingen naar multiplayer gaan en dan kiezen voor “geen” en vervolgens weer voor “crossplatformserver”. Als gemeld wordt dat je al ingelogd bent, kies dan voor uitloggen. Kies vervolgens weer voor “crossplatformserver” en kies dan voor “sign up” voor het aanmaken van een nieuw account.

Let er op dat je een unieke alias gebruikt. Er zijn inmiddels zo’n 40.000 andere accounts, dus veel namen zijn al vergeven.