R.I.P. Game Center

Met de introductie van iOS 10 heeft Apple een aantal veranderingen aangebracht in Game Center. Vriendenlijsten zijn er niet meer en de Game Center App is ook niet meer te vinden op je device. Het is ook niet geheel duidelijk wat de langere termijn plannen van Apple zijn voor Game Center.

Vanaf versie 7.40 maakt Klaverjas HD derhalve geen gebruik meer van Game Center. Dat houdt in dat high scores en achievements niet meer worden opgeslagen in Game Center en dat online spelen via Game Center ook niet meer mogelijk is.

Natuurlijk zijn er nog steeds ranglijsten en kan je nog steeds online spelen. Daartoe kan je een gratis account aanmaken op onze eigen servers. Toegang tot de tafels is gratis, om te spelen met vrienden is een eenmalige in-app aankoop nodig.

Hoe maak je een account aan?

Klik op instellingen en blader dan naar rechts totdat je bij multiplayer komt. Daar kies je crossplatformserver en vervolgens sign-up.

In sommige gevallen zegt de App in de instellingen dat je ingelogd bent, maar als je wilt spelen ben je nog steeds niet online. In dat geval heb je waarschijnlijk een Alias gekozen die al bestond. Dat los je op door in instellingen naar multiplayer gaan en dan kiezen voor “geen” en vervolgens weer voor “crossplatformserver”. Als gemeld wordt dat je al ingelogd bent, kies dan voor uitloggen. Kies vervolgens weer voor “crossplatformserver” en kies dan voor “sign up” voor het aanmaken van een nieuw account.

Let er op dat je een unieke alias gebruikt. Er zijn inmiddels zo’n 40.000 andere accounts, dus veel namen zijn al vergeven.

4 Responses to R.I.P. Game Center

 • Nelleke
  10 / 27 / 2016

  Waar kun je dan een account maken?

  Nelleke 10 / 27 / 2016
  • Robin
   10 / 27 / 2016

   Even naar de instellingen gaan, dan bladeren naar de pagina waar je multiplayer in/uit kan schakelen. Kies daar voor crossplatformserver en dan voor “sign-up”.

   Robin 10 / 27 / 2016
 • Sjaak
  10 / 28 / 2016

  Crossplatformserver is alleen voor Windows en Android gebruikers. Hoe zit het nu met IOS apparaten? Heb er jaren over gedaan om op plaats 73 van de ranglijst te komen en still going up. Ben ik alle behaalde punten nu ook kwijt?

  Sjaak 10 / 28 / 2016
  • Robin
   10 / 30 / 2016

   De crossplatformserver is er zeker niet alleen voor Android en Windows; ook iOS apparaten (en Macs) gebruiken deze multiplayer server vanaf de laatste versie van de App.

   De ranglijsten in Game Center bestaan nog steeds, maar je kan er niet meer bij (in iOS10) en ze worden niet geconverteerd naar de nieuwe oplossing. Het is inderdaad zuur en vervelend, maar ik kan er niets anders van maken. Het goede nieuws is dat de ranglijsten op de crossplatform server nog niet zo lang geleden gemigreerd zijn naar een eigen oplossing. In die verhuizing zijn ook alle scores op nul gezet. Dat houdt in dat je feitelijk met een (bijna) schone lei kan beginnen om ook op de nieuwe server een hoge score te halen.

   Robin 10 / 30 / 2016