Multiplayer met andere spelers in de buurt via bluetooth of locale wifi

De mogelijkheid om tegen andere mensen die bij jou in de buurt zijn te spelen (via Bluetooth of lokale Wifi) had ik nog niet eerder gezien in iOS6.  Via bluetooth spelen kan natuurlijk al langer, maar niet als onderdeel van Gamecenter. Het grote voordeel hiervan is dat ik mijn App nagenoeg niet hoef aan te passen.

Nu ik hem dan wel gezien heb, moest die optie natuurlijk ook toegevoegd worden aan de App. Inmiddels is dat gelukt en het lijkt goed te werken.

Ik denk dat een heleboel mensen blij gaan zijn met deze optie; het wordt namelijk nog eenvoudiger om thuis snel een potje te klaverjassen en het lijkt er op dat als je lokaal speelt je geen problemen hebt met het niet kunnen sturen van uitnodigingen.

De update is onderweg naar Apple en wordt volgende week in de store verwacht.

Een vereiste is wel dat je de App draait op iOS 6.1 of hoger.