Klaverjas HD voor WP8

5 stars on Windows Phone Market

Klaverjas HD voor WP8Windows Phone Market5

 

Release notes huidige versie (6.03)

Versie 6.00 is een majeure release waarbij de gehele grafische engine is geupdate. Functioneel en grafisch is de App nu volledig gelijk aan de iOS versie. De App heeft nu eindelijk ook Multiplayer ondersteuning (test ervaringen zijn beperkt, dus laat vooral weten of en hoe het voor jouw werkt). In de laatste update (6.03) is de AI verbeterd en is een fout in de rating berekening bij Kraken hersteld.

LET OP: Voor Windows Phone 10, kies je de Windows 10 versie van de App (die ook werkt op Windows Desktops en tablets). Deze WP8 app wordt niet langer bijgewerkt!


Klaverjassen op niveau

Met Klaverjas HD speel je de Amsterdamse en Rotterdamse variant van het aloude klaverjasspel op  jouw Windows Phone 8 tegen de computer. In tegenstelling tot de andere versies van de App ondersteunt deze App vooralsnog geen multiplayer spellen. De App heeft een “probeer modus”  waarmee je de App gratis kan installeren en kan kijken of het wat voor jou is.

Klaverjas HD herkent en hanteert de basis beginselen van het seinen (Kleintje Boer, Opseinen en Afseinen). Je speelt een hele boom (16 potjes) met een virtuele maat tegen virtuele tegenstanders. Troef bepalen doe je ofwel verplicht (Utrechts) of via een verkorte speel/pas procedure (2x passen vervolgens verplicht kiezen).

In de afgelopen twee jaar heeft de AI (Artificiële Intelligentie) van de App zich zodanig ontwikkeld dat het spelen tegen de computer en het winnen van de computer een hele uitdaging is geworden. Zelfs zozeer dat mensen die slecht tegen hun verlies kunnen blijven beweren dat er sprake zou zijn van doorgestoken kaart. Uiteraard is hier geen enkele sprake van. Zie ook https://knippie.com/doorgestoken-kaart/ voor meer info. Is de tegenstand je echt te veel, schakel de tegenstanders dan in de instellingen een stukje terug.

This app  has NOT been localized to English.


Kraken

Je kan kraken, rekraken en superkraken. Kraken werkt met roem in de hand, heeft de schoppen dubbel optie en werkt met strafkruizen (winnaar is diegene met de minste kruizen en niet diegene met de meeste punten). Het spel wordt daarmee een stuk dynamischer.


Trainer/Helper

Leer Klaverjassen en/of wordt een betere Klaverjasser. Laat de App je helpen de seinen van jouw maat te herkennen, laat de App je een suggestie geven voor een kaart (inclusief toelichting) en speel een ronde overnieuw om te zien of een andere keuze tot een ander resultaat had geleid.


Ranglijsten en achievements

Als je dit hebt ingesteld in de instellingen, dan zullen jouw scores en jouw rating worden opgenomen in de online ranglijsten; wie is de sterkste speler en wie haalde de hoogste score ooit tegen de computer?


Configureerbaar

De app is in hoge mate instelbaar. Via het instellingen scherm stel je o.a. speelvariant, biedsysteem, spelernamen, speelrichting, achtergrond, geluiden, en de sterkte van de AI in.

Reviews

Beste klaverjas app op de iPhone nu ook verkrijgbaar op WP8. Speelt snel en degelijk. Computer/AI speelt redelijk tot goed. Aanrader als je houdt van een potje klaverjassen!

Alex

Top app. Veel mogelijkheden en goed opgezet. 

Gebruiker

 

 Veel gestelde vragen

 

Opmerkingen, Verzoeken & Foutmeldingen

Vergeet niet je e-mail adres op te geven als je antwoord wilt

 

 

Nederlandse kaarten mede mogelijk gemaakt door:
CAMU_logo_h_base_kl