Klaverjas HD voor iOS

Ouderwets Rotterdams of Amsterdams Klaverjassen en Kraken op jouw iPad, iPhone of iPod Touch

4.1 stars on Appstore

Klaverjas HD voor iOSAppstore4.1

Release notes huidige versie (9.30)

Versie 9.30 is vooral onder de motorkap weer verbeterd. Daarnaast is de Daily Challenge uitgebreid met de mogelijkheid een persoonlijke groep te starten. Met de Daily Challenge speel je dagelijks een boom die ook de andere spelers te spelen krijgen. De beste speler van de dag krijgt de dag erna een dag lang eeuwige roem 😉

Klaverjassen op niveau

 

Met Klaverjas HD speel je de Amsterdamse en Rotterdamse variant van het aloude klaverjasspel op  iPad, iPhone en iPod Touch tegen de computer of online tegen vrienden en vreemden. De app is verkrijgbaar in twee varianten: een betaalde variant zonder reclames en een gratis variant met reclames. Functioneel zijn beide apps identiek. Klaverjas HD herkent en hanteert de basis beginselen van het seinen (Kleintje Boer, Opseinen en Afseinen). Je speelt een hele boom (16 potjes) met een virtuele maat tegen virtuele tegenstanders. Troef bepalen doe je ofwel verplicht (Utrechts), via een verkorte speel/pas procedure (2x passen vervolgens verplicht kiezen) of door tegen elkaar op te bieden (Contrée variant).

In de afgelopen twee jaar heeft de AI (Artificiële Intelligentie) van de App zich zodanig ontwikkeld dat het spelen tegen de computer en het winnen van de computer een hele uitdaging is geworden. Zelfs zozeer dat mensen die slecht tegen hun verlies kunnen blijven beweren dat er sprake zou zijn van doorgestoken kaart. Uiteraard is hier geen enkele sprake van. Zie ook  https://knippie.com/doorgestoken-kaart/ voor meer info. Is de tegenstand je echt te veel, schakel de tegenstanders dan in de instellingen een stukje terug.

This app  has been localized to both Dutch and English.


Kraken

Optioneel kan je via een in-app aankoop de Kraken variant activeren. Je kan kraken, rekraken en superkraken. Kraken werkt met roem in de hand, heeft de schoppen dubbel optie en werkt met strafkruizen (winnaar is diegene met de minste kruizen en niet diegene met de meeste punten). Het spel wordt daarmee een stuk dynamischer.


Trainer/Helper

Leer Klaverjassen en/of wordt een betere Klaverjasser. Laat de App je helpen de seinen van jouw maat te herkennen, laat de App je een suggestie geven voor een kaart (inclusief toelichting) en speel een ronde overnieuw om te zien of een andere keuze tot een ander resultaat had geleid. Trainer en helper opties vereisen een eenmalige in-app aankoop om te kunnen gebruiken.


Multiplayer

Klaverjas HD biedt meerdere multiplayer varianten. Standaard kan je met vrienden en bekenden spelen via Apple’s Game Center. Optioneel is het tevens mogelijk te spelen met mensen die de App gebruiken op een ander platform (Android, Windows, Mac) en tegenspelers te vinden via de tafel interface. Zodra aangemeld bent op één van beide multiplayer platformen zullen jouw scores en jouw rating worden opgenomen in ranglijst; wie is de sterkste speler en wie haalde de hoogste score ooit tegen de computer?


Configureerbaar

De app is in hoge mate instelbaar. Via het instellingen scherm stel je o.a. speelvariant, biedsysteem, spelernamen, speelrichting, achtergrond, geluiden, en de sterkte van de AI in.

 

Reviews

Super snel, beregoed gemaakt. Enig nadeel werkt verslavend. Dus oppassen!!

John Doe

Als beginnende klaverjasser is het een erg leuke app, waar je verschillende spelsituaties kan leren. Ik vindt het een topper. 

Iceage66

 

 Veel gestelde vragen

 

Opmerkingen, Verzoeken & Foutmeldingen

Vergeet niet je e-mail adres op te geven als je antwoord wilt

 

 

Nederlandse kaarten mede mogelijk gemaakt door:
CAMU_logo_h_base_kl